Privacyverklaring

Om te voldoen aan de Europese Privacywet is het inmiddels verplicht ook als blogger een privacyverklaring op te nemen. Hierin vertel ik je welke persoonsgegevens ik van jou als lezer van barbaraschrijft.nl ontvang, verwerk en gebruik. Ik maak hierbij dankbaar gebruik van de privacyverklaring van Simpelrijkleven.nl.

Verwerking persoonsgegevens

Google Analytics

Met het statistiekprogramma Google Analytics kan ik onder andere bekijken hoeveel lezers mijn site bezoeken, waar ze vandaan komen en welke artikelen ze lezen. Deze informatie gebruik ik om het bezoek- en klikgedrag op barbaraschrijft.nl in kaart te brengen, zodat ik mijn website verder kan optimaliseren. Ik zie hierbij geen persoonsgegevens. Google Analytics verkrijgt de informatie middels jouw IP-adres. De dienst heeft van mij geen toestemming gekregen om jouw gegevens te delen met derden.

Meer informatie over Google Analytics kun je hier vinden.

Reacties achterlaten onder een artikel

Onder artikelen op barbaraschrijft.nl bestaat de mogelijkheid een reactie te plaatsen. Bij het achterlaten van een reactie wordt jouw IP-adres en email zichtbaar voor mij. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je naam, website en emailadres te tonen bij het reageren.  Deze informatie wordt beschikbaar voor alle lezers van het artikel en blijft online staan. Bij het reageren op een artikel heeft iedere lezer echter ook de mogelijkheid om anoniem een reactie te plaatsen. In dat geval worden er geen persoonsgegevens getoond.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Als je barbaraschrijft.nl bezoekt, geef je daarmee toestemming jouw gegevens te verwerken. Je hebt echter het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door barbaraschrijft.nl.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of overdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar hallo@barbaraschrijft.nl.

Cookies

Een cookie is een klein bestandje dat door deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van de computer wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan weer naar deze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Google Analytics

Barbaraschrijft.nl plaatst cookies van Google. Dit doe ik om te kunnen bekijken hoe bezoekers de website gebruiken. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Google is een Amerikaans bedrijf en slaat de door haar verzamelde informatie op in Amerikaanse servers.

Social media knoppen

Op barbaraschrijft.nl staan social media buttons. Door deze buttons kan je artikelen delen op een social media platform.  De meeste social media kanalen werken met cookies. Ik heb geen invloed op hoe zij de cookies plaatsen. Lees de privacy verklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.

Cookies uitschakelen en verwijderen

Je kunt cookies uitschakelen en verwijderen via je browserinstellingen (geavanceerde instellingen). In de help-functie van je browser kun je vinden hoe je dit moet doen.

Bezoekers onder 16 jaar

Barbaraschrijft.nl heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij zij daarvoor toestemming hebben van hun ouders of voogd. Het is voor mij echter niet mogelijk te controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Als je denkt dat er zonder toestemming toch persoonlijke gegevens zijn verzameld van iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact met mij op via hallo@barbaraschrijft.nl, dan kan ik de informatie verwijderen.

Bewaartermijn

Barbaraschrijft.nl bewaart je persoonlijke gegevens voor de looptijd van haar website. Heb je je ingeschreven voor mijn nieuwsbrief of automatische updates van mijn blogs? Dan zal ik je aan het begin van elk kalenderjaar vragen of je deze nog wilt blijven ontvangen. Reacties onder artikelen blijven voor de duur van de plaatsing van het artikel online staan.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de privacywet? Op de website autoriteitpersoonsgegevens kun je hier meer informatie over verkrijgen.


De AVG gaat over verantwoordelijkheid, waarbij het draait om vertrouwen, bewustwording en integriteit. Hoe ga jij hier mee om?